Skip to content

Kanariansaaret - kohde, jossa on aina kevät

Kanariansaaret – kohde, jossa on aina kevät

Tämä piristää sinua: Espanjassa on paikka, jossa voit nauttia kevätauringosta ja lämpimästä säästä ympäri vuoden. Valmistaudu lomaan Kanariansaarilla. Täällä syys- ja talvisää on yhtä ihana kuin kevät, sillä vuoden keskilämpötila on noin 22 astetta. Saarilta voit odottaa yhdeksästä kymmeneen tuntia auringonpaistetta päivässä, tulivuorimaisemia tutkittavaksi ja yksiä Euroopan parhaimmista rannoista.

Ikuinen kevätparatiisi kahdeksalla saarella

Esittelemme kahdeksan Kanariansaarta:

  • Gran Canariaa kutsutaan usein pienoismantereeksi.
  • Teneriffa voi ylpeillä kahdella Unescon maailmanperintökohteella.
  • Lanzarote on ainutlaatuinen saari, jossa on mustaa ja punaista tuliperäistä maastoa ja toismaailmallisia maisemia.
  • Fuerteventura on rantoja ja merta, pitkiä hiekkadyynejä ja purjelautailijoiden paratiisi.
  • La Palma on saarista kaikkein vehrein, ja se tunnetaan nimellä ”Kaunis saari”.
  • La Gomeralla on paikkoja, jotka vaikuttavat mystisiltä ja salaperäisiltä – sitä kutsutaankin maagiseksi saareksi.
  • El Hierro on 100-prosenttisesti kestävä ja täysin omavarainen uusiutuvan energian suhteen.
  • La Graciosa on pieni, käytännössä koskematon saari.

Vapaa olo luonnossa

Saaret liittyvät vahvasti luontoon sen kaikissa muodoissa. Olipa kyse sitten niiden vulkaanisesta alkuperästä, kuivien maisemien, vehreiden metsien ja hiekkarantojen yhdistelmästä, runsaasta biologisesta monimuotoisuudesta tai vain siitä, että hyvä sää saa kaiken näyttämään kauniimmalta. Totuus on, että Kanariansaarilla luonto on lumoava. Siitä voit itse vakuuttua neljässä kansallispuistossa (Teide Teneriffalla, Caldera de Taburiente La Palmalla, Garajonay La Gomeralla ja Timanfaya Lanzarotella) tai millä tahansa saarella, sillä suuri osa Kanariansaarten alueesta on merkitty Unescon biosfäärialueiksi.

Rannat lepoa ja rentoutumista varten

On lämmintä ja aurinkoista – tietenkin, olet Kanariansaarilla. Nyt sinun on vain valittava ranta ja nautittava ihanista tuntemuksista, kuten paljain jaloin hiekassa kävelemisestä, tuntikausia kestävästä auringonotosta tai pulahtamisesta virkistäviin valtameren aaltoihin. Löydät pitkiä vaaleahiekkaisia rantoja, jotka näyttävät meren vieressä aavikoilta, kuten Corralejon luonnonpuistossa (Fuerteventura) tai Maspalomasissa (Gran Canaria). Ja tummahiekkaisia rantoja, jotka muistuttavat tuliperäisyydestään, kuten Charco Verde (La Palma) tai Playa del Inglés (La Gomera). Joillakin rannoilla voit uida ilman aaltoja tai virtauksia, koska ne ovat kallioiden suojaamia luonnonaltaita, kuten Charco Azul (El Hierro) tai Charco de La Laja (Teneriffa). Jotkut rannat ovat kaupunkirantoja, jotka sopivat erityisesti perheille, kuten Las Canteras (Gran Canaria) tai Las Teresitas (Teneriffa). Toiset taas ovat syrjäisempiä, koskemattomia ja lähes koskemattomia, kuten Cofete (Fuerteventura) ja Famara (Lanzarote).

 

Kulttuurivierailut päivän päätteeksi

Nämä saaret ovat täynnä miellyttäviä yllätyksiä. Tiesitkö esimerkiksi, että Teneriffalta löytyy maailmanperintökohde? Se on San Cristóbal de La Laguna: kävelykierros kaduilla riittää tuntemaan Kanariansaarten rauhallisen ja leppoisan elämänrytmin. Sen arkkitehtuuri on hieno esimerkki espanjalaisesta siirtomaatyylistä, jota näet kaikkialla saarilla. Gran Canarialla suosittelemme arkeologista kierrosta saaren pohjoisosassa (Galdarin, Guían ja Agaeten välissä), jossa voit tutustua muinaisiin asukkaisiin. César Manriquen luoma arkkitehtuurin ja luonnon yhdistelmä on Lanzarotella tähtielämys, ja siellä on esimerkiksi kaktuspuutarha, Mirador del Río ja Jameos del Agua. Fuerteventuralla Manriquen töitä voi ihailla Mirador de la Peñassa, josta on upeat näköalat. Ja La Gomeralla voit kuulla täysin kehittyneen vihelletyn kielen, jota paikalliset ihmiset käyttävät edelleen. Kyseessä on silbo gomero, jonka Unesco on tunnustanut osaksi maailman aineetonta kulttuuriperintöä.

Rohkeita, iloisia makuja

Jos syöminen on nautinto, Kanariansaarilla se on totta enemmän kuin koskaan. Ensinnäkin siksi, että sinulla on paljon mahdollisuuksia syödä ulkona, auringonpaisteessa ja leudoissa lämpötiloissa. Toiseksi, koska paikallinen keittiö on herkullista, kevyttä ja eksoottista. Esimerkiksi valtava valikoima trooppisia hedelmiä, kuten Kanariansaarten banaanit (jos et ole maistanut niitä, et tiedä, miten maukkaita ne voivat olla), papaijat, mangot ja monet muut, joista valmistetaan herkullisia mehuja. Jotkut ruoat vaikuttavat yksinkertaisilta, kuten papas arrugadas eli ”rypytetyt perunat”, jotka ovat herkullisia perinteiseen mojo-kastikkeeseen kastettuina. Kokeile perinteisiä paikallisia erikoisuuksia, kuten vieja al horno (paistettua kalaa), lapas con mojo (nilviäisiä) tai cabrito asado (paahdettua vuohta). Jokaiseen ateriaan kuuluu paikallisia juustoja ja viinejä, ja sen päättää gofiojauhoista valmistettu jälkiruoka. Nämä ovat aterioita, jotka tekevät kaikki onnellisiksi!

 

Matkamessujen vuoden 2024 virallisena partnerimaana toimii Espanja.

Tekstien lähde: Espanjan virallinen matkailusivusto.

Lue alkuperäinen teksti täältä