Skip to content

Teneriffa on lapsiperheiden suosittu saari

 

 

 

Lämpimän ilmaston ja monipuolisten palveluiden Teneriffa on jo vuosien ajan kuulunut suomalaisten suosikkikohteisiin. Kanariansaarten suurin saari on tunnettu erityisesti perheiden rantalomakohteena, mutta se on nostanut viime vuosina arvoaan myös saaren monipuolisia aktiviteetteja arvostavien lomailijoiden keskuudessa. Etenkin pohjoisosassa lomailijoita tervehtivät  saaren upeat vihreät maisemat ympäri vuoden ja yhä useammat  saapuvatkin viettämään lomaansa tälle “Ikuisen kevään saarelle” lukuisten harrastusmahdollisuuksien pariin vaeltaen, golffaten, sukeltaen tai surffaten.

Teneriffan suurin kaupunki, Santa Cruz, houkuttelee lomailijoita päiväretkelle aistimaan saaren pohjoisen osan autenttisemmasta espanjalaisesta kulttuurista. Pohjois-Teneriffaa pidetään myös hyvänä surffauskohteena, kun taas saaren eteläinen osa on Playa de las Americasin johdolla yksi Euroopan vilkkaimmista rantalomakohteista. Rantakohteiden lisäksi myös sisämaasta löytyy nähtävää, joista vaikuttavin on varmasti Espanjan korkein vuori Teide. Monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta Teneriffaa pidetään hinnoiltaan yhtenä Euroopan edullisimmista lomakohteista etenkin ruokien ja juomien sopuisista hinnoista johtuen.

Info

Valuutta: Euro

Kieli: Espanja (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 950 000 (2019)

Pääkaupunki: Santa Cruz de Tenerife

Lentoaika Helsingistä 6h 30min.

Hintataso

Olut: 2 €

Taksi (aloitushinta): arkisin 2,68 € (0,47 €/km)

Pääruoka-annos: 8,5 € Coca-cola: 1,5 €

Tippi: Ei pakollinen. Halutessasi 5-10% laskun summasta.

*Hinnat vaihtelevat hieman alueen mukaan

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!

Psst. Klubilaiset saavat artikkelit luettavaksi aina ensimmäisenä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teneriffan Must do -lista

Teiden Luonnonpuisto

Parque Nacional de las Cañadas del Teiden korkein huippu nousee 3 718 metriin, tehden Teidestä koko Espanjan korkeimman huipun. Pysäyttävät näkymät kantavat yli Gran Canarian, La Palman, La Gomeran ja El Hierron saaren.

 • Luonnonpuisto sijaitsee n. 2 000 metriä merenpinnan yläpuolella
 • Korkeimmalle huipulle pääset kätevimmin köysirataa pitkin
 • Opastettuja kävelykierroksia on saatavilla
 • Luonnonpuiston toimisto sijaitsee Orotavassa

Pirámide de Arona

Playa de las Americasissa sijaitsevan upean tapahtuma-areenan musiikki- ja tanssinäytökset houkuttelevat sekä matkailijoita että paikallisia. Monipuoliset esitykset tarjoavat ensiluokkaista viihdettä yhdistäen taiteen ja uusimman audiovisuaalisen tekniikan.

 • Sijaitsee Mare Nostrum-lomakeskuksen yhteydessä
 • Kapasiteetti yli 1700 ihmistä
 • Carmen Mota suunnittelee ja koreografoi kaikki esitykset
 • Lippujen hinnat alkaen 49 €/hlö

Nähtävyydet pintaa syvemmällä

Teneriffan saarella on yhteensä noin 60 sukelluskohdetta, joiden näkyvyys vaihtelee 10 metristä jopa 30 metriin asti. Sukelluskohteita löytyy pitkin rannikkoa, muutamia mielnkiintoisia jopa Adejen ja Aronan lomakohteiden kupeesta tai esimerkiksi Garachicosta, Los Gigantesista ja Puerto de la Cruzista.

 • Runsas määrä sukelluskouluja ja kohteita mistä valita
 • Vesi pysyy kirkkaana ja lämpimänä ympäri vuoden
 • Merenpohjan biologinen monimuotoisuus tarjoaa paljon kiinnostavia elementtejä pinnan alla

 

 

 

 

 

 

Tempaudu!

Vesileikkejä ja hurjia liukuja Siam Parkissa

Kävijöiltään paljon kiitosta kerännyt Siam Parkin vesipuisto tarjoaa unohtumattomia kokemuksia niin perheille, hemmoteluhetkiä kaipaaville kuin vesileikkien hurjapäillekin. Visuaalisestikin viihdyttävä alue tarjoaa yksittäislippujen lisäksi päiväpaketteja ja tapahtumia isoille sekä pienille kokoonpanoille. Lastenliput alkaen 24€.

San Cristobal de la Laguna

San Cristobal de La Laguna on toistaiseksi ainoa kanariansaarten kaupunki, joka on julistettu UNESCON maailmanperintökohteeksi. Vaeltele La Lagunan vanhassakaupungissa ja tutustu tämän viehättävän värikkään kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Yleisölle avoimia kohteita ovat esimerkiksi uusklassinen katedraali La Iglesia del Cristo, Navan ja Salazarin palatsit sekä Santa Catalinan ja Santa Claran luostarit.

Ratsasta aallon harjalla!

Teneriffan ilmasto on täydellisesti surffaukseen sopiva, veden lämpötilan pysytellessä 19-23°C välillä. Tusina ensiluokkaisia surffispotteja takaavat miellyttävän kokemuksen, olitpa minkä tasoinen surffaaja tahansa. Surffipaikat ovat suhteellisen vaarattomia, mikä tekee saaresta yhden Euroopan parhaista lajin harrastamiseen. Teneriffa on säännöllinen kohde monille ammattisurffaajille ja siellä järjestetään vuosittain alan kansainvälisiä kilpailuja.