Skip to content

Matkailuautolla halki Euroopan: Espanjan rannikot

Jos olet harkinnut huolien ja rutiinien taaksesi jättämistä pidemmäksi aikaa, jatka lukemista ja löydä reitti, joka saa sydämesi sykkimään nopeammin, vie sinut maagisimmille paikoille Espanjan rannikolla ja tekee olosi vapaaksi kuin lintu. Costa Verdesta Costa de la Luziin, pohjoisesta etelään Espanjassa.

Aloita matkasi Costa Verden alueelta

Aja pitkin Cantabrianmeren muovaamaa rantaviivaa, jolla kohtaat syviä mäntymetsiä, hiekkaisia poukamia ja mahtavia kallioita. Matkasi alkaa Asturian rannikolta La Griegan kristallinkirkkailla vesillä, alueen länsiosassa. Jatka matkaasi La Espasan rannalle, laajalle hiekkarannalle Caravian ja Colungan välillä. Voit nähdä Gulpiyurin, Navesten kylän pohjoispuolella, ainoan paikan sisämaan rannalla.

Täällä voit pysähtyä ja levähtää viehättävissä kalastajakyliä, kuten Cudillero, jossa on värikkäitä pikkutaloja, leveitä ikkunoita ja mielenkiintoista paikallista keittiötä, joka perustuu suolattuun kalaan, ”curadilloon”.

Reitti jatkuu Costa Bravaan

Costa Bravaan meneminen tarkoittaa Katalonian tutkimista. Löydät poukamia, pikkukivi- ja hiekkarantoja sekä sen lempeän Välimeren ilmaston, josta olet unelmoinut. Sinua odottavat kymmenet kauniit rannikkokylät, joissa meri on jalkojesi juuressa ja vuoret kohoavat taivaalle.

Ihaile auringonlaskua Cap de Creusissa, tutustu roomalaisiin raunioihin Ampuriassa, kävele meren äärellä Cadaquésissa ja inspiroidu aivan kuten Salvador Dalí. Tutustu Begurin keskiaikaisiin kujille ja löydä Indianos-messut, joissa voit tanssia kuubalaisen musiikin tahdissa ja nauttia merirosvojen tarinoista. Viimeistele matka upottamalla varpaasi Illa Rojan punaiseen hiekkarantaan kylän pohjoisosassa.

Jatka matkaasi Calella de Palafrugellin kautta, kulje mukulakivikujilla valkoisten talojen reunustamana, virkistä itseäsi rannoilla kuten Port-Bo tai El Golfet ja ihastele uskomattomia näköalapaikkoja, kuten vehreitä Cap Roigin kasvitieteellisiä puutarhoja.

Costa de la Luzilla virkistyt varmasti

Andalusian alueella sijaitseva Costa de la Luz on oikea paratiisi. Kulje mailien pituisia rantoja, jotka kylpevät Atlantin valtameressä, hienoa kultaista hiekkaa ja auringonvaloa heijastavia vesimaisemia pitkin. Kävele La Barrosan rannalla, Chiclana de la Fronterassa, Cádizissa, ja rentoudu kahdeksan kilometrin kultaisten dyynien äärellä ihaillen kaukana siintävää mahtavaa Sancti Petrin linnaa. Mene leijasurffaamaan tai purjelautailemaan Los Lancesin rannalle, Tarifassa, ja tutustu suojeltuun Estrecho Natural Parkin maisemaan. Uppoudu Caños de Mecan boheemiin tunnelmaan Barbaten rannalla sekä Los Alemanesin rannalla Los Cabos de Graciassa.

Rakastu Vejer de la Fronteran muurien ympäröimään kaupunkiin. Viimeisenä, koe yli kahdenkymmenen luonnonsuojelualueen paratiisi, mukaan lukien Doñana National Park, Breña Natural Park ja Barbaten suot. Ole valmis nauttimaan upeista luonnonmaisemista, löytämään erilaisen eurooppalaisen kulttuurin ja sadunomaisia kyliä matkailuautollasi ja herkuttelemaan paikallisten keittiöiden herkuilla.

Aika lähteä tien päälle! Let’s go! 

Matkamessujen vuoden 2024 virallisena partnerimaana toimii Espanja.

Tekstien lähde: Espanjan virallinen matkailusivusto.

Lue alkuperäinen teksti täältä