Reppu Reissaaja -

Etelä-Korea

Matkani suuntautui tällä kertaa Etelä-Koreaan 2018 toukokuun alkupuolella. Olen ollut kiinnostunut kyseisestä maasta 8 vuotta ja nyt oli vihdoin aika matkalle. Vietin kaksi viikkoa Etelä-Korean pääkaupungissa, Seoulissa ja kaksi seuraavaa viikkoa Incheonin kaupungissa.

Seoulissa vierailin Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Changdeokgung-palatsissa sekä toisessa suuressa palatsissa nimeltä Gyeongbokgung. Etelä-Koreassa BBQ-ravintolat ovat todella hyviä, ruoka nimittäin valmistetaan hiilien avulla omissa pöydissä ja niiden lisäksi ateriaan kuuluu huima annos erilaisia lisukkeita. Täytyihän tätä kokeilla ja ruoka nautittiin Sojun eli riisiviinan kera. Myös merenelävät ovat tuoreita ja edullisia verrattuna suomen hintatasoon.

Minähän sitten yhtenä päivänä suuntasin paikalliseen markettiin, jossa myytiin vain eläviä mereneläviä suurissa tankeissa. Valitsin suuren lumitaskuravun yhdestä tankista, maksoin ravun ja suuntasin toisen kerroksen ravintolaan, jossa valitsemani rapu valmistettiin. Lisänä sain ”service”nä muutamia muita mereneläviä lisukkeeksi ravun kanssa.

Seoul on suuri kaupunki hyvällä metroverkostolla varustettuna ja lupaan, että täältä kaupungista löytyy paljon tekemistä ja nähtävää. Loput ajastani käytin kaupungin kiertelyyn ja vietin aikaa erilaisten aktiviteettien parissa.

 


 

Oletko kokenut reissatessasi jotain ikimuistoista, jonka haluat jakaa muiden kanssa? Jaa kokemuksesi täällä!