Skip to content

Tätä on vuoden 2024 Matkamessut

Vietä päivä messuilla, ja tiedät seuraavan lomakohteesi sekä mitä siellä teet! Matkamessuilta löydät toimivat lomavaihtoehdot ja kuulet täsmävinkit asiantuntijoilta reissuihin kotimaahan sekä ulkomaille. Matkamessuilla keräät yksityiskohdat kerralla kuntoon – ja säästät aikaasi!

 

Matka 2024 avaa jälleen uuden matkailukauden ja houkuttelee tammikuiseen Helsinkiin näytteilleasettajia ympäri maailman. Suomalaisten matkailutottumukset elävät ajan hengessä, mikä näkyy erityisesti kahdella uudistetulla ohjelmalavalla.

”Matkailuelämysten arvo tiedostetaan nyt aikaisempaa enemmän, matkojen motiivi on entistä selkeämpi, halutaan elämänmittaisia muistoja, oppia, itsensä kehittämistä, mutta myös lepoa ja palautumista arjen haasteista. Näitä tarpeita varten Matkamessuilla avataan uusi Adventure Stage, jossa jaetaan kokemuksia, puhutaan muutosmatkailusta, vastuullisista valinnoista ja seikkailuista lähellä ja kaukana”, sanoo Matkamessujen tuottaja Paula Tuominen.

 

Matkamessujen lavaohjelmat ja messuosastot tarjoavat inspiraatiota ja vinkkejä vuoden matkasuunnitelmia varten. Matkamessujen partnerimaa Espanja tuo tunnelmaa ja Välimeren maut tuovat lievitystä akuuttiin Matkakuumeeseen

Ohjelmaa ja esityksiä on luvassa kuudella eri lavalla: Adventure, Nordic, Second Home, Meet the World, Mediterranea Stage ja We love Cruises -nimisillä lavoilla. Meet the World Stagella nähdään musiikkia, tanssia ja puheenvuoroja eri kulttuureista ja kaukomailta, kun taas Nordic-lavalla esitellään kotimaan helmiä ja uusimpia reittejä. Ohjelmat avaavat tuttuihinkin lomakohteisiin uusia näkökulmia reittien ja erilaisten majoitus-, ravintola-, aktiviteetti- sekä opastuspalvelujen muodossa.

Ruoka on yksi suuri matkailun motiivi ja lomamatkan kohokohta. Ruoan merkitys on erittäin tärkeä myös tapahtumissa ja Messukeskuksen uudistuneiden ravintolapalveluiden lisäksi Matkamessujen Mediterranea Tasty Travel alue kokoaa yhteen Välimeren alueen tunnelmaa, ruokatarjontaa, lifestyle-toimijoita ja käsitöitä. Tutustu myös Matkamessujen tekemän ruokamatkailukyselyn tuloksiin.

 

Kohtaa koko maailma

Kotimaan matkailun alue kattaa koko Suomen
Kotimaan matkailun merkitys on nostanut arvoaan pandemian aikana ja messuilla nähdään aikaisempaa enemmän vastuullisesti tuotettuja palveluja sekä Sustainable Travel Finland -merkin omaavia näytteilleasettajia. Kotimaa näyttäytyy Matkamessuilla vahvasti alueittain.

Second Home – Loma-asunto ulkomailla
Matkamessujen Second Home -alueella hallissa 6 on mahdollista tutustua kakkoskodin tai lomahuoneiston hankintaan ulkomailla. Etätyömahdollisuuksien lisäännyttyä on kiinnostus lomakodin hankintaan ulkomailla edelleen pinnalla. Alueella on oma ohjelmalava, jossa kuullaan ajankohtaisia vinkkejä ja kokemuksia kakkoskodin hankintaan liittyen sekä kerrotaan mm. ostoprosessista ja markkinatilanteesta esimerkiksi Aurinkorannikolla ja Ranskan Rivieralla.

Sunny Village
Trooppisen auringon alueiden ja risteilymaailman näytteilleasettajat ja varustamot löytyvät hallista 7. Alueella saa tietoa kansainvälisisistä risteilymatkoista Välimeren alueelta Karibialle ja Kaukoitään saakka. Alueella on We Love Cruises -lava, jonka ohjelma koostuu eri risteilyreittien sisällöistä, nähtävyyksistä ja eksoottisista maista kuten Japani, Malesia, Thaimaa ja Tansania sekä näytteilleasettajia mm. Sri Lankasta, Madagaskarilta, Seychelleiltä ja Ugandasta.

 

Lisää Matkamessujen ajankohtaisia uutisia

Matkamessujen ajankohtaista