Skip to content

Näin löydät halvat matkat – 5 vinkkiä, joista on hyötyä ympäri vuoden

Kaikkihan me haluamme löytää matkan mahdollisimman edullisesti – mutta miten se onnistuu? Kokeile näitä vinkkejä, kun haluat säästää reissukuluissa!

1. Tartu edulliseen äkkilähtöön

Usein parhaat matkalöydöt tehdään silloin, kun matkustusajankohta on joustava.

Äkkilähdöillä viitataan matkanjärjestäjien viimeisiin jäljellä oleviin paikkoihin, jotka myydään edullisempaan hintaan lähtöpäivän lähestyessä. Parhaimmillaan maksettavaksi voi jäädä vain murto-osa alkuperäisestä hinnasta.

Rantapallon äkkilähtöhausta voit vertailla helposti kaikkien matkanjärjestäjien äkkilähdöt ja asettaa haluamiasi hakuehtoja. Nopeimmillaan reissuun pääsee vaikka heti seuraavana päivänä.

Äkkilähtö sopii parhaiten seikkailunhaluisille ja avoimille matkailijoille, joilla ei ole liian tiukkoja kriteerejä kohteiden tai majoituksen suhteen. Koska tarjoushinta henkilöä kohden perustuu yleensä kahden hengen jakamaan huoneeseen, on halpoja äkkilähtöjä helpointa löytää kaksin matkustettaessa.

Äkkilähtöhaun avulla voi pitää silmällä myös lomalentoja, joiden viimeisiä paikkoja myydään edullisesti.

Löydä halpa äkkilähtö >>

2. Ole avoin uusille kohteille

 Oletko joskus päätynyt spontaanille lomalle yllättävään kohteeseen, koska matka sattui olemaan edullinen? Toisinaan kannattaa antaa hinnan ratkaista määränpään.

Hyvän tarjouksen osuessa kohdalle voi punnita, matkustaisiko sittenkin Thaimaan sijasta Meksikoon tai Kanarian sijasta Kap Verdelle.

 Muista myös, että valikoima laajenee heti moninkertaiseksi, jos etsit matkoja esimerkiksi kaikille Kanariansaarille vain yhden tietyn saaren sijaan. Kesäkaudella taas Kreikan saaristo tarjoaa todellisen runsaudensarven, ja yksi asia on varma: kaikki saaret ovat ihania!

Itselle vieraan kohteen valitsemalla saatat päätyä paikkaan, johon et olisi muuten tullut matkustaneeksi – ja löytää ehkä uuden suosikkikohteen.

3. Vertaile kaikki matkapaketit yhdessä paikassa

Rantapallon lomamatkahausta löydät laajan valikoiman Suomessa toimivia matkanjärjestäjiä. Mukana on perinteisten matkatoimistojen lisäksi myös uudempia toimijoita, jotka paketoivat lentoja ja hotelleja kaupunki- ja rantakohteisiin kilpailukykyiseen hintaan.

Omatoimimatkailijakin voi varata matkapaketin. Tarjolla on myös lennot ja hotellin sisältäviä matkapaketteja, joihin ei kuulu opaspalveluita tai hotellikuljetuksia. Voit matkustaa itsenäisesti, mutta hyödyntää edullisia pakettihintoja.

Yleinen maailmantilanne on nostanut lentojen hintoja tiettyihin kohteisiin. Matkapaketin avulla saatat saada majoituksen ikään kuin kaupan päälle lähes samaan hintaan kuin pelkät lennot.

Löydä halpa lomamatka >>

4. Vertaile lennot helposti

 Edullisten lentojen metsästäminen vaatii joskus hieman kärsivällisyyttä. Rantapallon lentohaku vertailee puolestasi eri yhtiöiden lennot valitsemallesi ajankohdalle.

 Halpalentojen ansiosta Suomesta voi löytää meno-paluulennot eurooppalaisiin kaupunkeihin jopa parillakymmenellä euroilla. Gdansk, Riika ja Lontoo ovat esimerkkejä kaupungeista, joihin pääsee edullisesti lähes ympäri vuoden.

 Rantapallon lentohaussa voit halutessasi suodattaa hakutuloksia esimerkiksi lennon pituuden, lähtöajan tai lentoyhtiöiden mukaan.

Löydä halvat lennot >>

5. Varaa sesonkiajan matkat ajoissa

Jos suosit halpoja äkkilähtöjä, kannattaa opetella toinenkin nyrkkisääntö: vilkkaan sesonkiajan matka kannattaa varata hyvissä ajoin.

Kun matkustat samaan aikaan kuin kaikki muutkin, voi olla kannattavaa tehdä varaukset ajoissa. Esimerkiksi koululaisten lomaviikkojen ja joulukauden matkat myydään nopeasti, ja jäljellä olevien lentojen ja matkapakettien hinnat on varaa pitää korkeina varman kysynnän ansiosta.

Tiesitkö, että tänä vuonna pyhät asettuvat erityisen hyvin arkipäiville? Vuoteen mahtuu hyviä mahdollisuuksia viettää pitkää viikonloppua, ja joulun ja vuodenvaihteen pyhät tarjoavat herkullisen lomaputken.

Vertaile hinnat ja varaa matka >>