Skip to content

Portugali tarjoaa koettavaa edullisesti

Portugali on monipuolinen lomakohde, joka tarjoaa vaihtoehtoja niin kulttuurin, luonnon, kaupunki- ja rantalomien ystävälle. Portugaliin kuuluu useita saaria, jotka tuovat omalta osaltaan vielä lisää monipuolisuutta Portugaliin lomalle haluavalle. Maa on helppo ja usein toimiva valinta, sillä sen kulttuuri on rento, ruoka hyvää ja ilmasto on lämmin vuoden ympäri. Paras aika matkustaa Portugaliin on toukokuusta lokakuulle.

Vaikka talvella on viileämpää ja sateisempaa, keskilämpötilat eivät talvikuukausinakaan tipahda alle 15 asteen. Kesät taasen ovat aurinkoisia ja kuumia – lämpötilat voivat hyvinkin kivuta yli 35 asteeseen. Hintatasoltaan Portugali on verrattain edullinen matkakohde suomalaisen näkökulmasta katsottuna. Ota kuitenkin huomioon, että kesäsesongin aikaan hintataso on korkeammalla, mutta ajoissa liikenteessä olevat löytävät majoitukset ja lennot varmasti hyvään hintaan.

Info

Valuutta: Euro

Kieli: Portugali (kohteessa pärjää englannilla)

Väkiluku: 10 114 090 (2023)

Pääkaupunki: Lissabon

Lentoaika Helsingistä:  n. 5h

 

Portugalin Must do -lista

Madeiran vehreys ihastuttaa

Tuliperäisistä saarista muodostuva Madeira on saariryhmä, jossa pääsee ihastelemaan luontoa lukuisilta näköalapaikoilta, kasvitieteellisessä puutarhassa ja monilla luonnonsuojelualueilla.

 • Madeiran pääkaupunki Funchal levittyy rinteiden päälle.
 • Funchalista löytyy myös merivesialtaita, joiden äärellä on mukava viilentyä.
 • Venematkan päässä olevalla Porto Santon saarella pääsee pelaamaan golfia upeassa ympäristössä.
 • Cristiano Ronaldon kotipaikkakunnalta Madeiralta löytyy hänen nimeään kantava hotelli, museo ja patsas.

 

 

Portoon kulinaarielämykselle

Portviinin syntykaupunki Porto tarjoaa kävijälleen kulinaarisia elämyksiä sekä historiallisia nähtävyyksiä. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on vanhakaupunki Ribeira, jonka Unesco on myös listannut yhdeksi maailmanperintökohteekseen.

 • Portossa kulinaarisia elämyksiä ja portviiniä
 • Käy São Franciscon kirkossa, joka on vuorattu lähes kokonaan kullalla.
 • Karnivaalitunnelmaa etsivän kannattaa vierailla suomalaisen juhannuksen aikaan kaupunki, kun täyttyy São Joâo do Portoa juhlivista.
 • Perinneruokana tripas eli sisälmykset. Myös pataruuat ovat hyvin suosittuja.

Historiallinen Lissabon 

Lissabon on yksi Euroopan vanhimmista pääkaupungeista ja se tarjoaa kaupungin sykettä, kulttuuria ja ostosmahdollisuuksia. Kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä lähistölle, sillä yhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan.

 • Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Rossio-aukion lähettyvillä pääkaduilla nimiltään Rua Augusta, Rua dos Correiros ja Rua dos Douradores.
 • Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Sao Jorgen linnoitus, jossa monet Lissabonissa käyvät vierailevat.
 • Harkitse vierailua kasvitieteellisessä puutarhassa, josta voi löytää trooppisia kasveja kaikista maailman kolkista.

 

Heittäydy jalkapallokulttuurin huumaan Lissabonissa ja Portossa, hyppää auton rattiin ja suuntaa rannikkoon ihastelemaan upeita maisemia ja tutustu tuliperäisten saarien luontoon!

Koe Portugalin jalkapallokulttuuri!

Portugalin jalkapalloliiga jää herkästi Espanjan pääsarjan La Ligan varjoon, mutta jalkapallokulttuuri on vahva myös Portugalissa, josta hyvä osoitus on maan menestys kansainvälisillä kentillä. Cristiano Ronaldon tähdittämä maajoukkue voitti Euroopan mestaruuden kesällä 2018. Erityisesti Lissabon ja Porto ovat hyviä kohteita jalkapallon ystäville.

Portugali on autolomailijan paratiisi

Portugali on hyvä kohde autolomailuun, sillä maan tieverkostot ovat hyviä ja välimatkat suhteellisen lyhyitä. Rannikkoa ajaessa pääsee ihastelemaan upeita maisemia. Budjettimatkailijan kannattaa katsoa reitit tarkkaan etukäteen maksulliset tietullit välttääkseen. Automatkailijalle mukava kohde on etelä-Portugalissa sijaitseva Alentejon alue, jossa voi nähdä upeita rantoja, korkkipuiden värittämää luontoa ja rantakielekkeitä.

Tutustu Azorien tuliperäisten saarien luontoon

Portugalille kuuluvat Azorien saaret sijaitsevat n. 1500 kilometrin päässä Lissabonista. Saaria on yhteensä yhdeksän, ja jokaisella on oma pääkaupunkinsa. Saarten maa on laadultaan tuliperäistä, joka näkyy vaihtelevana luontona. Vaihtelevaa on myöskin sää – yhtenä hetkenä saattaa ukkostaa ja myrskytä, kun hetken päästä taas paistaa. Pico da Barrosalta avautuu upea näköala Lagoa do Fogo -järvelle.