Skip to content

 

 

 

 

 

 

”Paras reissu syntyy yhdistämällä työn ja loman”

Nikolai Klixillä on ehtinyt tulla jo ikävä konferensseja, seminaareja ja Euroopan juna-asemia.

Kunhan virustilanne hellittää, filosofian väitöskirjatutkija Klix lähtee taas ulkomaille edistämään tutkimustaan sekä tapaamaan kollegoitaan ja ystäviään. Samaa hän suosittelee muillekin.

”Kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja yhdistää työmatkaan muutaman päivän loma.”

Suomesta pääsee Baltian halki bussilla Riikaan, Vilnaan ja sieltä Varsovan kautta eteenpäin. Tukholmasta pääsee rautateitä pitkin useiden reittien keskipisteeseen Hampuriin. Sitä reittiä Klix on käyttänyt käydessään syntymäkaupungissaan Berliinissä. Toisinaan hän on myös lentänyt pisimmän pätkän ja liikkunut loppumatkasta junalla.

”Kun asuin vuoden Britanniassa, matkustin Eurostar-junalla manner-Eurooppaan. Yhteydet ovat yllättävän nopeita – esimerkiksi opiskelupaikkakunnaltani Sheffieldistä pääsi Frankfurtiin vaihtamalla junaa Lontoossa ja Brysselissä. Matka kesti vain seitsemän ja puoli tuntia.

Klixiä kiehtoo myös yhteys Edinburghista Madridiin alle kahdessa vuorokaudessa. Sitä hän ei vielä ole matkustanut.

Ulospäin suuntautuneella tutkijalla on paljon kavereita eri puolilla Eurooppaa.

Työmatkan lähestyessä hänellä on tapana kartoittaa, kenen luona hän voisi pistäytyä kylässä. Toisinaan Klix pyytää kavereilta myös pieniä palveluksia, kuten säilyttämään painavia matkatavaroita kotonaan sillä aikaa kun hän tekee pienen lisämatkan kevyemmällä repulla.

”Minulla ei ole käsivarsia, minkä vuoksi otan muuta päivä ennen matkaa yhteyttä junayhtiöön ja täytän liikuntarajoitteisen nettilomakkeen.”

Junan saapuessa laiturille Klixiä on vastassa henkilökuntaa, joka auttaa siirtämään matkataravat junasta asemalle.

“Kun käyttää hieman aikaa suunnitteluun, kaikki kyllä järjestyy.”

Matka maata pitkin alkaa kotimaan raiteilta

 

           

Reitin hiilipäästöt 96kg/CO2e per hlö

Info:

Periaatteeni reissatessa: Minulla ei ole tiukkoja periaatteita. Toisinaan lennän pätkän Suomesta Keski-Eurooppaan ja perillä matkustan junalla, toisinaan kuljen koko reitin meri- ja maateitse. 

Onni onnettomuudessa: Kerran konferenssireissulla juna oli myöhässä ja unohdin ilmoittaa Hampurin hotelliin, että tulenkin päivää myöhemmin. Varaukseni raukesi, eikä minulla saapuessa sitten ollutkaan majoitusta. Olisin kyllä saanut uuden huoneen toisesta hotellista, mutta lähdin mieluummin kuljeskelemaan Hampurin satamaan. Se oli kesäyönä tosi kaunis. 

Otan aina matkalle mukaan: Kirjan. Junassa parasta on lueskella ja katsella maisemia. 

Nikolain motto: ”Business + leisure = bleisure ”

Nikolain vinkit:

* Junien hinnat vaihtelevat todella paljon. Liput ovat yleensä halvempia ajoissa ostettaessa, mutta myös viime hetken tarjouksia kannattaa metsästää.

* Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahnin sivustolla on kattavat tiedot englanniksi koko Euroopan juna-aikatauluista ja reiteistä. Sieltä voi ostaa Saksan sisäisiä lippuja sekä lippuja matkoille toisesta maasta Saksaan ja päinvastoin.

* Keskipitkät junayhteydet Euroopan luotijunilla voivat olla yhtä nopeita kuin lentokoneella. Aikaa ei kulu lentokentille kulkemiseen eikä siellä odotteluun. Junan saapuessa olet suoraan kaupungin keskustassa.

Businessmatkailua

Tutustu Maata pitkin -reitteihin

Jaa Facebookissa

Katso reitit

Haluatko lisää matkavinkkejä ja tarjouksia?

Liity Matkan klubiin!