Skip to content

Matka kohti maailman vastuullisinta matkailutapahtumaa

Messuilla vastuullisuus on huomioitu muun muassa ohjelmassa, Messukeskuksen ilmastotyössä, sekä Messukeskuksen tarjoamissa osastoratkaisuissa.

Lue messukeskuksen vastuullisuudesta

Matkamessut haluaa olla maailman vastuullisin matkailualan tapahtuma. Työtä vastuullisuuden eteen on tehty jo pitkään ja seuraavaksi tapahtuman tavoitteena on olla kansainvälinen vastuullisuustyön esimerkki matkailualalla. Aihe on esillä myös Matkamessujen ohjelmassa.

Vastuullisia ja kestäviä elämyksiä Messukeskuksessa

Messukeskus sai ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä ISO 14001 -ympäristösertifikaatin vuonna 2009. Ympäristölupauksemme on olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029. Saavutamme tavoitteemme vähentämällä energiankäyttöä, kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta, kierrättämällä ja tekemällä hankinnat vastuullisesti. Neuvomme ja opastamme myös asiakkaitamme vastuulliseen ja ympäristöystävälliseen toimintaan tapahtumissa.

Lue lisää messukeskuksen vastuullisuudesta

Helsinki Declaration -sitoumus

Yli kymmenen vuotta sitten ensimmäisen kerran allekirjoitettu Helsinki Declaration -sitoumus uusittiin viime kerralla Matkamessuilla. Ensimmäisen version on allekirjoitti yli sata matkailualan toimijaa, ja uuden version tarkoituksena on muistuttaa matkailualaa vastuullisen matkailun periaatteista, ja kannustaa uusia toimijoita sitoutumaan vastuulliseen toimintaan matkailualalla.

Maata pitkin -matkamessut mukana tapahtumassa

Myös suuren suosion saaneet Maata pitkin -matkamessut järjestetään jälleen Matkamessujen yhteydessä.