Skip to content

Matka kohti maailman vastuullisinta matkailutapahtumaa

Tammikuun messuilla vastuullisuus on huomioitu jo muun muassa ohjelmassa, Messukeskuksen ilmastotyössä, sekä Messukeskuksen tarjoamissa osastoratkaisuissa.

Lue messukeskuksen vastuullisuudesta

Matkamessut haluaa olla maailman vastuullisin matkailualan tapahtuma. Työtä vastuullisuuden eteen on tehty jo pitkään ja seuraavaksi tapahtuman tavoitteena on olla kansainvälinen vastuullisuustyön esimerkki matkailualalla. Tänä vuonna aihe onkin näyttävästi esillä Matkamessujen ohjelmassa.

Vastuullisia ja kestäviä elämyksiä Messukeskuksessa

Messukeskus sai ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä ISO 14001 -ympäristösertifikaatin vuonna 2009. Ympäristölupauksemme on olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029. Saavutamme tavoitteemme vähentämällä energiankäyttöä, kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta, kierrättämällä ja tekemällä hankinnat vastuullisesti. Neuvomme ja opastamme myös asiakkaitamme vastuulliseen ja ympäristöystävälliseen toimintaan tapahtumissa.

Myös sosiaalinen vastuu on otettu Matkamessuilla huomioon. Matkamessujen yhteistyö avustusjärjestö Unicefin kanssa jatkuu vuonna 2020, ja Unicef osallistuu Matkamessuille omalla osastollaan, mutta lisäksi myös kouluttaa messuille osallistuvia yrityksiä kohtaamaan asiakkaansa mahdollisimman hyvin. Yhteistyössä Ammattiopisto Liven kanssa toteutettava Huilipalvelu palvelee niin Matkamessuille tulevia yrityksiä kuin liveläisten oppimista työpaikalla.

Lue lisää messukeskuksen vastuullisuudesta

Vastuullisuus näyttävästi esillä Matka 2020 -tapahtuman ohjelmassa

Helsinki Declaration -sitoumus

Kymmenen vuotta sitten ensimmäisen kerran allekirjoitettu Helsinki Declaration -sitoumus uusitaan nyt Matkamessuilla. Ensimmäisen version on allekirjoittanut yli sata matkailualan toimijaa, ja uuden version tarkoituksena on muistuttaa matkailualaa vastuullisen matkailun periaatteista, ja kannustaa uusia toimijoita sitoutumaan vastuulliseen toimintaan matkailualalla.

Sustainable Travel Competition matkailualan toimijoille

Matkamessuilla järjestetään ensimmäistä kertaa kaikkien messuille osallistuvien toimijoiden vastuullisuuskilpailu, jossa haetaan vastuullisia matkailutuotteita, -palveluita tai toimenpiteitä. Kilpailun finalistit pääsevät esittäytymään Matkamessujen ohjelmalavalla, jotta myös messujen kävijät pääsevät kuulemaan alalla tehdyistä vastuullisista ratkaisuista ja niiden tuloksista.

Tutustu ohjelmanumeroon »

Maata pitkin -matkamessut mukana tapahtumassa

Myös alkuvuodesta suuren suosion saaneet Maata pitkin -matkamessut järjestetään nyt Matkamessujen yhteydessä, ja maata pitkin matkustamisesta on koko messujen ajan lukuisia puheenvuoroja. Tutustu muutamaan ohjelmatärppiin alta!

Maata pitkin -matkustaminen pähkinänkuoressa

Työ -ja lomamatkailuun liittyy usein lentäminen kohteeseen. Matkaan kun tekee mieli, maata pitkin matkustamisella voi hillitä matkustamisen päästöjään. Aikaa ei välttämättä säästy, mutta vastapainoksi voi saada uusia elämyksiä. Tuleville sukupolville on kertymässä taas uudet reilikertomukset kuultaviksi.

Tutustu puheenvuoroon

Matkastoorit: Kävely Suomen halki

Kristian Muthugalage käveli Nuorgamista Helsinkiin Suomen halki 1537 kilometriä 78 päivässä kesällä 2019. Matkaan Kristian lähti 19.5. ja perille Helsingin kauppatorille hän saapui 4.8. Tule kuulemaan mitä kaikkea matkan aikana tapahtui!

Tutustu puheenvuoroon

Matkailun tulevaisuus -paneeli

Millaiset ovat matkailun tulevaisuudennäkymät? Mitkä ovat tulevaisuuden matkailuinnovaatiot? Millaisia kestäviä valintoja yksittäinen kuluttaja voi matkatessaan tehdä? Näistä asioista keskustellaan Matkailun tulevaisuus -paneelissa.

Katso lisätiedot

Matkailu on muutoksessa: Hidasta matkaa

Matkailu on muutoksessa – mutta mihin suuntaan haluamme muutosta viedä? Voimmeko jatkaa massaturismin parissa, vai mikä olisi seuraava suunta? Hidasta matkaa-konsepti on mukana muuttamassa matkailua ja tarjoamassa toisenlaista näkökulmaa perinteiseen matkailuun.

Tutustu puheenvuoroon